PEFC staat voor: Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes. Het is een internationaal onafhankelijk keurmerk ter bevordering van duurzaam bosbeheer. Het uiteindelijke doel van PEFC is dat alle bossen ter wereld op een duurzame manier worden beheerd.

Om producten met een PEFC keurmerk te mogen verkopen moet elk bedrijf in de handelsketen “PEFC gecertificeerd” zijn. Om PEFC gecertificeerd te zijn is het onder andere nodig dat een bedrijf beschikt over PEFC procedures.

Confiserie Vandenbulcke kreeg het 100% West-Vlaams streekproduct certificaat toegekend voor 2 producten: onze paardekoppen en onze Cortryck praline. Een 100% West-Vlaams streekproduct is een voedingsproduct dat ambachtelijk of naar ambachtelijke wijze geproduceerd wordt, waar mogelijk samengesteld uit streekeigen grondstoffen of grondstoffen waarvan de verwerking wordt beschouwd als streekeigen, hebben een aantoonbare band met de streek en worden gecommercialiseerd onder een merknaam uit West-Vlaanderen.

Download hier ons certificaat

Een “autocontrolegids” is een document: opgesteld door een sector en bestemd voor de operatoren van die sector; met aanwijzingen hoe men kan voldoen aan de wettelijk opgelegde vereisten voor hygiëne, traceerbaarheid en autocontrole; goedgekeurd door het Agentschap.

Download hier ons certificaat