Wat betekend fairtrade? Een eerlijk handelsmodel, gebaseerd op sociale en ecologische normen. Daar doet Vandenbulcke aan mee.

Download hier ons certificaat

Door de stijgende vraag naar palmolie werd de RSPO-norm opgemaakt. Deze laat producenten toe het gebruik van palmolie te reguleren en op verantwoorde manier te gebruiken.

Download hier ons certificaat

PEFC staat voor: Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes. Het is een internationaal onafhankelijk keurmerk ter bevordering van duurzaam bosbeheer. Het uiteindelijke doel van PEFC is dat alle bossen ter wereld op een duurzame manier worden beheerd.

Om producten met een PEFC keurmerk te mogen verkopen moet elk bedrijf in de handelsketen “PEFC gecertificeerd” zijn. Om PEFC gecertificeerd te zijn is het onder andere nodig dat een bedrijf beschikt over PEFC procedures.

De IFS norm is een voedselveiligheidsstandaard die werd ontwikkeld door Duitse, Franse en Italiaanse handel- en retailorganisaties. De norm is gericht op toeleveranciers van retailers in de voedingsmiddelenindustrie en heeft als doel het borgen van de kwaliteit en veiligheid van de voedselketen.

Download hier ons certificaat.

Confiserie Vandenbulcke kreeg het 100% West-Vlaams streekproduct certificaat toegekend voor 2 producten: onze paardekoppen en onze Cortryck praline. Een 100% West-Vlaams streekproduct is een voedingsproduct dat ambachtelijk of naar ambachtelijke wijze geproduceerd wordt, waar mogelijk samengesteld uit streekeigen grondstoffen of grondstoffen waarvan de verwerking wordt beschouwd als streekeigen, hebben een aantoonbare band met de streek en worden gecommercialiseerd onder een merknaam uit West-Vlaanderen.

Download hier ons certificaat

Een “autocontrolegids” is een document: opgesteld door een sector en bestemd voor de operatoren van die sector; met aanwijzingen hoe men kan voldoen aan de wettelijk opgelegde vereisten voor hygiëne, traceerbaarheid en autocontrole; goedgekeurd door het Agentschap.

Download hier ons certificaat

De Rainforest Alliance is een internationale non-profitorganisatie die werkt op het kruising van bedrijfsleven, landbouw en bossen om van verantwoord ondernemen het nieuwe normaal te maken. We bouwen aan een alliantie om bossen te beschermen, het levensonderhoud van boeren en bosgemeenschappen te verbeteren, hun mensenrechten te bevorderen en hen te helpen de klimaatcrisis te verzachten en zich eraan aan te passen.
Download hier ons certificaat

Autocontrole is het geheel van maatregelen die door de operatoren worden genomen om ervoor te zorgen dat hun producten voldoen aan de wettelijke voorschriften inzake voedselveiligheid, voldoen aan de wettelijke voorschriften inzake kwaliteit van zijn producten, waarvoor het FAVV bevoegd is en voldoen aan de voorschriften inzake traceerbaarheid en het toezicht op de effectieve naleving van deze voorschriften. En dit, in alle stadia van de productie, verwerking en distributie.
Download hier ons certificaat